perjantai 1. toukokuuta 2015

Vapputouhu ja -nauru


Vapunaatoksi luvattiin kaunista säätä. Ei ilma ihan pilvetön ollut, mutta mukavan sateeton ja lauha kuitenkin. Ajattelin siirtää suurimpia taimiruukkujani mökin pihalle harjoittelemaan ulkoilua.


Tässä lähtijöitä olohuoneen pöydälle lastattuna. Vasemmalla keppiin tuetut ovat kelloköynnöksiä ja taustan isolehtinen on risiini, jonka ihmeellisesti kuvioituja siemeniä hämmästelin tammikuun postauksessani ennen liotusta ja multaan upottamista.


Tässä viimeiset kasvilampun alla pinnistelleet taimet ennen mökille siirtoa. Pienimmät etummaisissa pikkupurkeissa ovat Texasinhelokkeja (Oenothera Kunthiana kirkkaan vihreässä laatikossa), ketoneilikoita (Dianthus deltoides) ja Amerikanvuokkoja (Anemone multifida).

Kuvan suurimmat kasvit ovat pikkutaimina ostettuja pikkupetunioita ja moniin purkkeihin lisättyjä basilikoja, jotka saavat paikan toistaiseksi keittiön ikkunalla.

Vasemmassa kulmassa on monivuotinen omista siemenistä vuosikausia lisätty raikas kesäpäivänhattu "Marmalade". Se kuuluu kesäkukkakimppujen ehdottomiin suosikkeihin. Kolme vuotta vanhassa kuvassa ilopillerin hehkeys on menossa ohi ja terälehdet jo kärjistään kippurassa.


Tällä hetkellä kesäkukista orvokkien ja narsissitupakoiden lisäksi näyttävimpiä ovat hämähäkkikukat. Niiden edessä on valkoisen leijonankidan pienokaisia.


Osa purkeista meni heti jakoon Peltolassa. Muille taimille kehittelin sopivia välilaskupaikkoja auringonottoa varten. Kun päivä kaartui iltaan täytin kuistin ja kasvihuoneen erilaisilla taimitarjottimilla tai muovialustoilla. Orvokit saivat jäädä ensimmäiseksi yökseen pihalle katoksen ja talon seinämän suojaan.

Vapun kunniaksi naapurini Päivi kutsui kylään ja tarjosi erilaisia herkkuja. Siinä iloisen rupattelun myötä tuli puheeksi hänen peruukkivarastonsa. Ne virittivät koko joukon iloiseen vapputunnelmaan.

 








Lopuksi vielä kuva pihan ainoan kukkivan kukkapurkin ääressä. Narsissit alkavat olla ohi, mutta punaiset tulppaanit ponnistelevat nuppujaan auki.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti